Везенков и Сакраменто елиминираха Голдън Стейт, ще спорят с Ню Орлиънс за място в плейофите

Сакраменто Кингс е на победа от участие в плейофите на Западната конференция в Националната баскетболна асоциация (НБА), след като изпрати у дома Голдън Стейт Уориърс след категоричен успех със 118:94. Българският национал Александър Везенков получи малко над две минути на паркета, в които пропусна една стрелба от тройката и овладя една борба.


Най-резултатен за „кралете“ бе Кийгън Мъри, който наниза 32 точки и завърши с 8/13 зад арката. 24 пункта добави Де‘Арън Фокс, а със 17 се отчете Харисън Барнс. Литовецът Домантас Сабонис изигра традиционно силен двубой и приключи с 16 точки, 12 борби и 7 асистенции. Кион Елис също бе много полезен, като завърши срещата с 15 пункта, 4 борби, 5 асистенции, 3 кражби и 3 чадъра.

От другата страна Стеф Къри бе над всички за „воините“ с 22 точки. Той обаче не бе подкрепен достатъчно от съотборниците си, като Джонатан Куминга се отчете с 16 пункта – толкова добави и Моузес Мууди от пейката, а Андрю Уигинс и Дреймонд Грийн завършиха с по 12. Клей Томпсън обаче имаше кошмарен ден и завърши с 0/10 от полето, пропускайки и шестте си стрелби за три точки.

В спор за място в плейофите и сблъсък с поставения под номер 1 на Запад Оклахома Сити Тъндър, Сакраменто ще се изправи срещу Ню Орлиънс Пеликанс, който отстъпи на Ел Ей Лейкърс със 106:110 у дома.


Трима баскетболисти на „езерняците“ минаха границата от 20 точки, водени от ЛеБрон Джеймс с 23 – „Кралят“ добави 9 борби и 9 асистенции. Антъни Дейвис се отчете с дабъл-дабъл – 20 пункта и 15 борби, а с 21 точки завърши Д‘Анджело Ръсел. „Пеликаните“ не съумяха да спечелят въпреки силното представяне на Зайън Уилямсън, който избуха с 40 точки и 11 борби. 12 добави Трей Мърфи III, с 11 приключи Брандън Инграм, а трима реализирах по 10 пункта – Хърбърт Джоунс, Лари Нанс-младши и Хосе Алварадо.

Така Лейкърс ще се изправят в първи кръг на плейофите на Запад срещу втория поставен – шампионите от Денвър Нъгетс. /БГНЕС