Везенков изведе Олимпиакос до нова победа в Гърция

Българският баскетболен национал Александър Везенков изведе Олимпиакос до нова победа в първенството на Гърция. Успехът този път беше като гост на Перистери с 93:67. Българинът бе най-резултатен за отбора си със 17 точки, като овладя и 10 борби, направи 1 асистенция, 2 чадъра, 1 отнета топка за 25 минути като титуляр. В следващия кръг грандът от Пирея приема ПАОК.

Везенков реализира дабъл-дабъл за успеха на своя тим

Други български национали имаха смесен успех в неделя. Дий Бост и Галатасарай записаха трето поражение в турското първенство след 66:74 срещу Газиантеп. Бост завърши двубоя като един от най-резултатните играчи за тима от Истанбул и записа 13 точки, 4 борби, 3 асистенции и 2 откраднати топки за 32 минути, но усилията му не стигнаха за успех. Във временното класиране Дий Бост и компания заемат третото място с баланс от 4 победи и 3 загуби, докато Газиантеп е четвърти със същия актив.

Йордан Минчев бе на ниво за ОШЕ Лайънс при победата над Дебрецен у дома със 79:74 в унгарското първенство. Националът завърши срещата с 14 точки и 6 борби за 28 минути като титуляр. След този мач ОШЕ Лайънс е с баланс 5-4, а в следващия кръг гостува на Нирегихази, съобщава Българската федерация по баскетбол.

Павел Маринов и Атлетик спечелиха дербито в румънското първенство срещу Плоещ със 76:71. Това е пети успех за тима на българина, като Атлетик има и две поражения. Андрей Иванов и Стяуа претърпяха втора поредна загуба, след като отстъпиха при визитата си на Фокшани със 73:83. Националът игра близо 17 минути, като овладя 5 борби.

Иван Лилов изигра пореден много силен мач и записа 20 точки, 7 асистенции и 4 борби при загубата на неговия Тимишоара с 88:98 от лидера в шампионата Клуж Напока. Лилов влезе от резервната скамейка и отбеляза 20-те си точки за 30 минути на паркета. При стрелбата си бившият играч на Ямбол бе 2/4 от зоната за две точки, 4/7 от тройката и 4/5 от наказателната линия.

Във временното класиране Лилов и Тимишоара се намират на шестото място с 4 победи и 2 загуби. Клуж продължава да няма загуба през сезона, като е на върха в подреждането с 6 успеха от 6 мача. В следващия кръг един срещу друг ще излязат Лилов и Маринов. /БГНЕС