Везенков отново ще отсъства няколко седмици, Сакраменто загуби от Оклахома Сити

Александър Везенков ще бъде извън игра през следващите няколко седмици заради нова контузия в глезена, съобщава баскетболният експерт Крис Байдърман. Българският баскетболист пропусна седем мача на Сакраменто Кингс в края на януари и началото на февруари заради изкълчен глезе, а сега е възобновил травмата си. Той се върна в игра при загубата от Детройт Пистън и след това записа близо 16 минути при победата над шамиона Денвър Нъгетс, но отново влиза в лазарета.

За момента не е ясно от колко време ще има нужда Везенков за възстановяване, но най-вероятно той няма да играе до края на месеца.

В негово отсъствие Сакраменто Кингс згауби от Оклахома Сити Тъндър със 113:127 като гости. Шей-Гилгъс Александър и Джейлън Уилямс вкараха общо 70 точки за успеха на Тоъндър, а Лугенц Дорт добави 17 точки и 9 борби. За Сакраменто центърът Домантас Сабонис реализира пореден трипъл-дабъл - 21 точки, 14 асистенции и 11 борби, а Малик Монк вкара 26 точки от пейката.

Сакраменто Кингс заема седмо място на Запад с 30 победи и 22 загуби, докато Оклахома Сити е на трета позиция с баланс 36-17.

В другия мач от миналата вечер Бостън Селтикс победи Маями Хийт със 110:106 като гост. /БГНЕС