Везенков стана шампион с Олимпиакос

Финалът на баскетболното първенство на Гърция между Олимпиакос и Панатинайкос бе прекъснат от феновете на Панатинайкос при резултат 63:35 в полза на Олимпиакос.


От федерацията обявиха, че мача няма да се доиграва и така Олимпиакос завоюва 14-и трофей на Гърция.

Александър Везенков и компания доминираха тотално в мач номер 4 от финалната серия и бяха на минути от спечелването на титлата в Гърция, което вбеси феновете на домакините и те започнаха да мятат факли и други предмети по корта, което принуди съдията да прекъсне мача.

От самото начало на двубоя играчите на Олимпиакос не оставиха съмнение в превъзходството си в залата на съперника и водеха категорично през целия мач. По този начин българският баскетболист е съвсем близо до втори ценен трофей през сезона, след като през февруари Олимпиакос взе и Купата на Гърция. През май грандът от Атина се размина с най-ценното отличие в европейския баскетбол - титлата от Евролигата - след драматична загуба от Реал Мадрид във финала, но Везенков бе отличен за най-полезен играч в Европа.

В четвъртия мач срещу Панатинайкос Везенков и компания поеха контрол от самото начало, след като спечелиха първата част с 24:15 точки, Превъзходството им във втората четвърт бе още по-отчетливо и Олимпиакос се оттегли с 22 точки преднина на почивката. В третата част картинката на терена не се промени и Олимпиакос поведе с 63:35, преди двубоят да бъде прекъснат. /БГНЕС