Вежди Рашидов: Изкуството е една безкрайна игра

Вежди Рашидов представи най-новата си изложба, наречена "Играта". Именитият художник изложи най-новите си акварели, както и четири скулптури, предаде репортер на БГНЕС.

проф. Чавдар Попов, Вежди Рашидов и Росен Желязков

Рашидов представя експонирани над 20 акварела и 5 скулптури. Творецът разказа пред БГНЕС каква е причината да озаглави изложбата си "Играта": "Вече отдавна съм приел правенето на изкуство за игра. Това е един етап, когато правиш каквото си поискаш, когато се получава каквото поискаш, и когато не се получава това, което искаш. Давам си свобода на едно заиграване. В крайна сметка изкуството е една безкрайна игра“.

"Нямам любима творба от днешната изложба, всички са ми любими, защото всички съм ги правил аз", добави той и разкри, че в бъдеще му предстоят изложби в Барселона и в Турция.

По време на представянето на изложбата Рашидов сподели, че дълго време не е правил изложба. Художникът посочи, че е много щастлив. "Публиката ми става все по-приятна, все по-интелигентна, и все по-красива", отбеляза Рашидов.

Проф. Чавдар Попов обясни, че изложбата се състои от акварели и скулптури. "Ние всички малко или много познаваме Вежди Рашидов като скулптор. За мен акварелите са акцента на тази изложба. Познавам творчеството му, и акварелите ме изненадаха. Картините са абстрактни. Има една особена характеристика в неговата абстракция - бих я нарекъл експресивна абстракция", отбеляза той. Проф. Попов уточни, че в творбите си личи зрелостта на автора и неговият талант.

Събитието бе уважено от редица творци, общественици и политици. /БГНЕС