Вежди Рашидов катастрофира в столицата

Вежди Рашидов е в стабилно състояние и без опасност за живота. Той остава за наблюдение във Втора клиника по ортопедия и травматология на "Пирогов" заради контузия на гръдния кош.

Той е бил докаран малко преди 15 часа в УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов” от екип на Спешна помощ. Незабавно са му направени всички необходими изследвания.

Вежди Рашидов е шофирал единия от автомобилите, а вторият е управляван от жена, която е без сериозни наранявания, съобщи директорът на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община Красимир Димитров, който беше на мястото на инцидента. В момента се проверяват записите от намиращите се в близост видео-камери, за да се установи причината за пътния инцидент.

„Тогава органите на Пътна полиция ще кажат кой е виновен“, уточни Красимир Димитров.

БГНЕС припомня, че политикът и общественик Вежди Рашидов катастрофира на кръстовището между бул. „Гоце Делчев“ и бул. „България“ в София. Рашидов е приет в Пирогов с гръдна травма.

По непотвърдена информация Рашидов е карал лекотоварен автомобил, който е минал на червено по бул. "България" и се е ударил в другата кола, след което се е обърнал край трамвайните релси. При катастрофата има още един човек, който е леко ранен, но не е откаран в лечебно заведение.

От Спешна помощ са изпратили два екипа. Линейките са пристигнали на 5-ата минута. /БГНЕС