Вигенин: "Продължаваме промяната" е бизнес проект

Партията на Кирил Петков и Асен Василев е бизнес проект. Ударите по БСП от вътре, са удари по България, заяви пред бТВ Кристиян Вигенин.

Начинът, по който „Продължаваме промяната” беше представен в началото, създаде известни колебания сред нашите членове, че едва ли не президентът се отказва от БСП. Последните дни дадоха ясно да се разбере, че този проект не е създаден от Румен Радев. Струва ми се, че колкото повече минава времето, толкова повече изглежда, че това е просто бизнес проект, който ще бъде регистриран по Закона за политическите партии. Това е едно акционерно дружество, което в момента набира капитал, коментира Вигенин.

Той е сред тримата представители на БСП, които Изпълнителното бюро избра в неделя да участват в Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент.

Няма да се опитваме да слагаме Радев в „тесни партийни дрехи, заяви Вигенин. Той обясни, че Инициативният комитет е преди всичко знак към обществото за това, че президентът Радев продължава да бъде партийно необвързана фигура, а човек, който показа, че има качествата да води страната. /БГНЕС