Викове "Оставка" посрещнаха Нинова преди Пленума на БСП

Протестиращи от редиците на Столетницата посрещнаха делегатите на Пленума на БСП на "Позитано" 20, предаде репортер на БГНЕС.

С плакати с надписи „Да спасим БСП“, „Време е за конгрес“, „Чуйте партията“, „Нинова ликвидатор на БСП“, лица от т.нар. "вътрешнопартийна опозиция" и скандираха „Оставка“ под прозорците на лидера на партията Корнелия Нинова.

Кирил Добрев подчерта, че задължително трябва да се проведе конгрес. „Конгресът трябва да реши пътят, по който продължава БСП, дали вървим по това разделение, по което вървяхме сега, непрекъснато изключване, непрекъснато хора виновни. Всъщност ние вече не искаме оставка на Нинова, тя партията я остави”, каза той. Весела Лечева заяви, че тук не са разколниците, не са отцепниците, не са предатели, не са врагове, тук са хората, които са печелили избори. „Няма как да оставим нашата партия да бъде заложник на нечии властови амбиции на това ръководство, което доведе партията до катастрофални резултати, в два поредни избора имаме най-тежката загуба в последните 30 години, затова сме тук да искаме политическа отговорност“, каза тя.

Преди партийния форум пред журналисти Филип Попов и посочи, че тази оставка не е искана от вчера или от днес. „Няколко недоволни партийни другари я искат от няколко години. Проблемът е, че в момента те саботират не само БСП, а и изобщо развитието на държавата, съставянето на проектокабинет, което ще доведе до много тежки последици и за България”, каза той.
"При демокрацията има мнозинство, което решава, а мнозинството е смазващо в подкрепа на БСП и ръководоствтото", заяви Румен Гечев.

Националният съвет на БСП заедно с парламентарната група на „БСП за България“ трябва да реши дали да подкрепи правителство на „Има такъв народ“ и как да продължи разговорите занапред.
По време на заседанието ще бъде представен доклад за резултатите на „БСП за България” от проведените на 11 юли парламентарни избори./БГНЕС