Виктор Карагьозов: Целта ни е да се класираме за Световното догодина

Място в първите шест на Европейското първенство и класиране за финалите на Световното догодина е голямата цел пред националния отбор на шампионата на Стария континент за юноши до 18 г. в Грузия, каза на пресконференция в Пресклуб България старши треньорът на тима Виктор Карагьозов и добави:

Започнахме лагера на 1 юни в Самоков. След това участвахме на Балканиадата в Сърбия, където станахме втори. Вчера победихме Франция в контрола, днес имаме втори мач с тях. С това завършва подготовката и заминаваме на Европейското. Очакванията ми са да реализираме потенциала си, който не е никак малък. Мисля, че свършихме доста мащабна работа“.

Виктор Карагьозов.

Карагьозов поясни, че вижда още някои резерви по отношение на играта на отбора, но се надява в последните три-четири дни преди първенството да изчистят слабостите. Според него групата ни е равностойна. Съперниците ни в групата завършиха сред първите четири в предишното европейско, но това не го притеснява.

Важното е, че запазихме отбора здрав. Всички, които дойдоха след операции и възстановяване, вече са на добро ниво. Първата ни цел е да се класираме за Световното следващата година. Това означава, че трябва да сме в първата шестица. Регламентът не позволява други квалификации. Ще мислим мач за мач. Първо играем с еврошампиона Словения, после с Полша, Германия и Италия. Ако успеем да реализираме потенциала си и да излезем от групата, имаме шансове да се намесим в борбата за призовите места. Това е първата ни цел. Не искам да натоварвам излишно момчетата. Те още не са толкова психически устойчиви. От тях искам да се представят по най-добрия начин. Радвам се, че ще срещнем Словения в началото, а не в последните мачове. Имаме шансове срещу тях. Информацията ни за този съперник е от преди 2 месеца. Срещаме все отбори, които са сред водещите в състезанията при юношите и младежите“.

Симеон Николов.

Не сме притеснени от групата, въпреки че е тежка. Дай Боже да вземем медал“, каза пред репортерите националът Симеон Николов. На днешната пресконференция присъстваха още помощник треньорите на тима ни до 18 г. Стефан Ганчев и Добромир Лазаров. /БГНЕС