Виктория Бекъм: „Да бъдеш слаб е старомодно“

Виктория Бекъм участва във фотосесия за списание Grazia и даде интервю, в което разказа за възгледите си относно хармонията и себеприемането. Тя е една от днешните икони на стила и нейната стройна фигура винаги е възхищавала поклонниците й. Самата Виктория обаче стигна до заключението, че любовта към себе си и тялото ви е много по-важна от стройността и отбеляза, че е почитателка на пищните форми.

„Да искаш да си слаб е много старомодно. Мисля, че съвременните жени искат да изглеждат здрави и пищни“, каза Виктория. Тя даде пример с жителите на Маями, където прекара ковид карантината със семейството си.

„В Маями има много жени с едри фигури и те са доволни от себе си. Разхождат се по плажа почти без дрехи и изглеждат фантастично. Те показват телата си с истинска увереност – отношението им към тялото и стилът им ми се струват наистина свободни”.

Тя отбеляза, че дъщеря й Харпър също приема тялото си такова, каквото е, а примерът на жените от Маями изигра важна роля за това: „Като майка ми хареса, че Харпър е сред жени, които се наслаждават на начина, по който изглеждат”.

Самата Виктория е почитателка на пищните форми и дори отбеляза, че роклите на марката й стоят по-добре на едри жени: „Не става въпрос за определен размер. Става дума за това да знаеш кой си и да се наслаждаваш кой си”.

Бекъм добави, че дълго време е била почитателка на многослойността в изображенията, но след карантината в Маями е преосмисли възгледите си. „Колкото повече време прекарвах в модната индустрия, толкова повече дрехи носех и накрая просто се оказах погребана под всички тези слоеве. Но миналата година, когато живеех в Маями, почувствах, че трябва да променя нещо, исках да се почувствам отново секси”.

Самата Виктория обаче никога не е била едра и тежи под 50 кг. Звездата винаги се е притеснявала от наднорменото тегло: повече от 20 години тя е на строга диета, яде едни и същи храни. Дейвид Бекъм, който сериозно се интересува от готвене, каза, че съпругата му не бърза да опита от ястията му, тъй като от много години тя кара само риба на скара и зеленчуци на пара.

„Намерих своя баланс между удоволствието и дисциплината на здравословното хранене и упражненията. Когато си по-млад, се бориш срещу този баланс, но с напредването на възрастта разбрах как изглежда този баланс. Просто знам какво работи за мен", обобщи тя. /БГНЕС