Виктория Томова с втора победа на Ролан Гарос след впечатляващ обрат

Първата ракета на България Виктория Томова записа втора победа в квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис. Българката се наложи над рускинята Марина Мелникова с 2-6, 7-5, 6-0. Срещата продължи 1 час и 59 минути.

Така Томова е на една победа от класиране за основната схема в Париж за първи път в своята кариера. В решителната среща от третия кръг на пресявките Вики ще играе срещу №212 в световната ранглиста Симона Валтерт от Швейцария или №174 Олга Данилович от Сърбия.

Българката изоставаше с 1-5 във втория сет, но спечели следващите шест гейма и изравни сетовете. Добрата серия на Вики продължи и в третата решителна част. Томова не даде никакви шансове на рускинята и спечели с 6-0, взимайки общо 12 поредни гейма.

Другата ни представителка в квалификациите при жените Изабелла Шиникова загуби във втория кръг от гъркинята Валентини Граматикопулу с 6-2, 0-6, 3-6.

По-рано днес Димитър Кузманов се доближи на един успех от основната схема на Ролан Гарос, след като победи италианеца Флавио Коболи с 6-3, 3-6, 6-3 в мач от втория кръг на пресявките. За влизане в основната схема Кузманов ще играе срещу №203 в световната ранглиста Сантяго Родригес Таверна от Аржентина. /БГНЕС