Виктория Томова се класира за втория кръг на Уимбълдън

Виктория Томова за втори път в кариерата си записа победа в основната схема на Уимбълдън. Най-добрата българска тенисистка в момента се наложи със 7-5, 3-6, 7-5 над участващата с „уайлд кард“ Дария Савил (Австралия). Предишният успех на българката в мач от първия кръг в "Олд Ингланд Клъб" беше през 2018 г.

27-годишната Томова е 112-а в световната ранглиста в момента, а 28-годишната Савил е 98-а в класацията на УТА. Във втория кръг Вики ще играе срещу поставената под №5 Мария Сакари (Гърция).

Томова започна отлично срещата и проби още в първия гейм. При 5-4 и свой сервис тя пропусна два сетбола, след което Савил успя да спечели подаването й да изравни за 5-5. Последната дума в сета обаче беше за Томова, която отново проби за 6-5, след което с гейм на 0 си осигури преднина в резултата.

Във втората част отново Томова отново първа приби съперничката си, но родената в Москва Савил направи рибрейк за 2:2. Нов пробив за Дария в осмия гейм й осигури изравняване на резултата.

Във финалната трета част Томова поведе с 3-0 и 4-4, Савил успя да изравни при 5:5, но с нов пробив Томова затвори мача. /БГНЕС