Виктория Томова започва срещу световната №91 в Чарлстън

Втората ракета на България Виктория Томова ще стартира срещу Данка Ковинич (Черна гора) в основната схема на турнира на клей от сериите WТА 250 в Чарлстън (САЩ) с награден фонд 235 238 долара през следващата седмица.

Тази седмица Томова достигна първия си полуфинал на ниво WTA

26-годишната Ковинич е 91-ва в световната ранглиста на единично в момента, но е достигала до 46-ото място през февруари 2016 година. Тя няма спечелена титла в Тура на WТА поединично, но има три участия на финал, последното от които на друг турнир в Чарлстън, който предстои тази вечер. През тази седмица Томова достигна до първия си полуфинал на турнир от същия ранг в Богота, с което си осигури изкачване до рекордната в кариерата си 126-а позиция в света.

Ковинич води с 3-:1 победи, като единственият успех на софиянката е в Биаритц с 6-2, 5-7, 7-5 през 2019 година. Българката има гарантирана 1 точка за световната ранглиста и 2770 долара за участието си в надпреварата. При успех на старта тя ще заработи 30 точки и 4000 долара, а във втория кръг ще играе срещу победителката от мача между номер 7 Лорън Дейвис (САЩ) и участващата с "уайлд кард" представителка на домакините Коко Вандевеге.

БГНЕС припомня, че вчера Томова отпадна на полуфиналите на турнира на червени кортове от сериите WТА 250 в Богота (Колумбия) с награден фонд 235 238 долара. Българката отстъпи на петата в схемата и №93 в света Тамара Зиданшек от Словения с 3-6, 5-7.

Вики игра за първи път в кариерата си на полуфинал в турнир от сериите WТА. Преди този мач тя елиминира германката Ана Лена Фрийдзам, която е номер 125 в световната ранглиста, № 123 в света Яфан Уан от Китай и № 171 Нуриа Парисас Диас от Испания.

Вики започна с пробив в първия сет, но отстъпи с 3-6. Вторият сет започна блестящо за Вики. Тя поведе с 4-1, но загуби следващите четири гейма за 4-5. При този резултат словенката сервира за мача, но Вики направи брейк и изравни на 5-5. За съжаление българката загуби следващите два гейма, а с това и мача. /БГНЕС

Категории: