„Това е като меню, състоящо се от няколко ястия“, казва директорът Мартин Фолкер. Най-напред идват напитки, като „Bibergail“, ракия, обогатена с аромата на анални жлези на бобър или ликьор от щраусови яйца.
Нов поглед върху концепцията за отвращение
За европейците много от експонатите са екзотични, като морско свинче на скара, смути от жаба, пържола от краве виме или сирене от акари.
Организаторите на изложбата умело избягват колониалистката гледна точка на останалия свят, като излагат, освен международни експонати, причудливи немски ястия като гъши дроб или ястие, наречено „Мъртва баба“, т.е. кървавица с картофи.
Но изследването и преразглеждането на понятието за отвращение не е единствената цел на музея и неговия директор.
„Терминът отвращение буди любопитството сред хората“, казва Мартин Фолкер.
Целта му обаче е не само да привлече внимание с изложбата, но и да просветли хората по теми като устойчивост и хуманно отношение към животните. Затова животни не се убиват за целите на изложението.