Винсънт Джоу спечели титлата на Скейт Америка в Лас Вегас

Американецът Винсънт Джоу триумфира с титлата на Скейт Америка в Лас Вегас, докато трикратният световен шампион Нейтън Чен трябваше да се задоволи с бронза, след като се провали в кратката си програма в петък.

Джоу събра 198.13 точки и общ сбор от 295.56. Свободната програма на Чен му донесе 186.48 точки за общо 269.37. Японецът Шома Уно остана втори на почетната стълбичка с 270.68. Сребърният медалист от Олимпиадата през 2018 завоюва 181.61 точки в свободната си програма.

Винсънт Джоу.

Днес наистина се опитах да се концентрирам върху себе си, да остана в настоящето, в момента и да покажа това, което направих по време на всичките си добри тренировки преди турнира. Невероятно е“, каза Джоу, който финишира 25-и на миналогодишното световно първенство. Загубата на Чен пък сложи край на тригодишната му победна серия в първата от шестте спирки на Гран При програмата. Той е единственият фигурист, който е заявил участие на втората надпревара от Гран При календара в Канада идната седмица. Джоу и Уно ще участват отново на леда след три седмици на НХК Трофи в Токио.

По-рано в събота, руснаците Евгения Тарасова и Владимир Морозов спечелиха златото в надпреварата на двойки с резултат 222.50 точки. Рики Миура и Рюичи Кихара, десети на Световното миналия сезон, изненадаха с второто си място с 208.20. Японците изпревариха Александра Бойкова и Дмитрий Козловски от Русия, които се поздравиха с бронза с 205.53. Скейт Америка приключва в неделя с финалите при жените и в танцувалната надпревара. Три рускини, водени от Александра Трусова, са в позиции за подиум, докато американските състезатели в танците на лед Мадисън Хубел и Зак Донаху, и Мадисън Чок и Еван Бейтс ще се борят за златото.

Гран При сериите достигат своята кулминация с топ шестте състезатели във всяка дисциплина, които ще се изправят един срещу друг на финала в Осака през декември. Този сезон финалът ще бъде и генерална репетиция за Зимната олимпиада през 2022, която стартира в Пекин през февруари. /БГНЕС