Висшата лига няма да спира въпреки повишения брой заразени с Ковид

Висшата лига изглежда ще продължи с кръговете и през празничния период след срещата между представители на клубовете по-рано през деня.

Висшата лига на Англия.

Шест от десетте мача в Премиършип бяха отложени през уикенда заради бум на заразени с коронавирус сред няколко клуба. Това доведе до спекулации, че поне един кръг от срещи в следващите седмици ще бъде отложен, за да се даде повече време за възстановяване на отборите, които продължават да изпитват затруднения със селекциите си.

Въпреки това, The Athletic сподели, че по-голямата част от клубовете са изразили желание да продължат да играят на виртуална пресконференция днес. Според информациите, някои от клубовете са поискали един кръг от срещи да бъде отложен, докато идеята за временно спиране на кампанията изобщо не е привлекла вниманието на отборите. Всяко едно отлагане ще струва сериозно от икономическа гледна точка на Висшата лига, като съществува и проблемът с пренасрочване на отложените срещи.

Новината бе потвърдена от Лигата в нейно изявление. "Докато осъзнаваме, че някои клубове имат бум на заразени с коронавирус и предизвикателствата от това, колективното намерение на Лигата е да продължи с настоящия график, където е безопасно и възможно това", се казва в съобщението на ВЛ. Следващият кръг от мачове е на Боксинг Дей и 27 декември, последван от двубои на 28, 29 и 30 декември, както и на 1, 2 и 3 януари. /БГНЕС