Владимир Георгиев: Загубата ме върна назад, но вече съм готов да тръгна пак към върха в бокса

Загубата ме върна назад, но вече съм готов да тръгна пак към върха в бокса. Това заяви в интервю за сайта на Фондация „Спорт в България“ родният боксьор Владимир Георгиев десет дни след двубоя му с Шакил Томпсън в битката за глобалната титла на WBO и европейския пояс на IBF в средна категория. Българинът отстъпи с технически нокаут в осмия рунд в главния двубой на гала вечерта в Родъръм, Великобритания.

Владимир, който е един спортистите, подкрепяни от Фондация „Спорт в България“, говори за желанието си да се превърне в първия българин, спечелил титли от такова ниво. Мачът между двамата бе много оспорван, като и Георгиев, и Томпсън търсеха нокаута още от самото начало. Двубоят приключи в осми рунд с победа за британеца.

„Приех загубата и вече мисля за бъдещето ми и то в краткосрочен план. Наясно съм с това какво да очаквам. Не съм се демотивирал, напротив, наясно съм, че трябва още работа от моя страна. Готов съм да изляза и да се боксирам в чужбина. При добри условия, разбира се. Не се притеснявам от мач навън, взех си вече поуките от двубоя с Томпсън. Чувствам се отпочинал физически и психически. Даже от понеделник мислех да почна тренировки, но заради отпускането след битката се разболях леко. Когато съм напълно здрав, ще почна с тренировките. До дни се връщам в залата“, сподели българският боксьор относно възстановителния му процес.

Въпреки че загубата го върна няколко места назад в ранглистата, Владимир е категоричен, че е готово скоро да се върне на ринга и да тръгне пак към върха в бокса. „Мисля юли месец да е следващият ми официален мач. Още тази година се надявам да участвам в два-три двубоя. Съперникът ми бе много силен и както той спечели, можех и аз да го направя. За мен мачът бе „всичко или нищо“ и бе на един удар. Колкото близко бях, толкова и далеч останах от победата. Онази вечер бе вечерта на Томпсън“, добави бургазлията.

Георгиев не пропусна да благодари на партньорите, които го подкрепят по трудния път към върха. Отбеляза и, че е бил впечатлен от отношението на екипа на Томпсън към него, като дори е бил окуражен от родители на британеца след края на мача.

Благодаря за подкрепата и партньорството ни с Фондация „Спорт в България“, на личния ми треньор Владо Георгиев и на всички мои приятели, които ме подкрепиха след загубата. Получих повече позвънявания отколкото при спечелването на първенството, всички от обкръжението ми бяха доволни от представянето ми. Вярвам в себе си и в екипа ми, боксов клуб „Левски“ също ме подкрепя. На всички споменати ще се отблагодаря на ринга с предстоящите ми победи“, заключи той. /БГНЕС