Владимир Илиев 31-ви в спринта, Йоханес Бьо с убедителна победа

Владимир Илиев завърши на 31-во място в спринта на 10 километра от програмата на биатлона на Зимните олимпийски игри в Пекин. Илиев показа отлично темпо в първата половина на състезанието и не допусна грешка при първата си стрелба, като влезе с 14-то време във втората стрелба, но сбърка два пъти от позиция прав, което му отреди по-задно класиране.

Йоханес Тингнес Бьо спечели второ злато в Пекин

От другите представители на България най-добро класиране постигна дебютантът Благой Тодев - една грешка и 52-ра позиция. Антон Синапов финишира 56-ти с две грешки, а Димитър Герджиков завърши на 63-то място с две грешки. С резултатите си днес Илиев, Тодев и Синапов си осигуриха участие в утрешното преследване.

Титлата по убедителен начин спечели норвежецът Йоханес Тингнес Бьо с една грешка и време 24 минути, 00.4 секунди. На втора позиция се нареди французинът Куентен Фийон Майе (+25.5 секунди, една грешка), а медал спечели и братът на Бьо - Тарей (+38.9, една грешка).

По този начин Бьо вече има три медала на Игрите в Пекин - два златни и един бронзов, както и общо шест олимпийски медала. Фийон Майе също е с три отличия на Олимпиадата в китайската столица - един златен и два сребърни.

Утре ще има два старта в програмата на биатлона - преследване на 10 километра при жените от 11:00 часа и преследване на 12,5 км при мъжете от 12:45. /БГНЕС