Владимир Кисьов: Престъпление е държавата да пропуска проекти заради неразбирателство и хаос в управляващите

Средства и проекти се пропускат от неразбирателство и хаос в управляващите.

Сега е особено важно да се борим срещу путинизацията на обществото.

На европейските избори няма опасност България да излъчи антиевропейски партии.

Влизането в Еврозоната е добре да бъде през 2025 г.

Това заяви в интервю за БГНЕС Владимир Кисьов, бивш заместник-министър на външните работи и бивш главен преговарящ за присъединяването на България към Европейския съюз.

„Губи ни се оценката и разбирането, и затова България е на последно място по стандарт в Европейския съюз, защото не вършим това, за което са отговорни политиците пред българските граждани. Такова изоставане, да се изпускат моменти, това е престъпление. И затова, дай Боже, най-накрая да се нормализират нещата, да има стабилни правителства. Виждате какви средства се пропускат, какви проекти се пропускат за България, и във всички области, от неразбирателство и хаос в управляващите“, смята още Владимир Кисьов.

Според бившия заместник външен министър сега е особено важно да не се променя пътя и да се борим срещу "путинизацията на обществото". „Много от хората нямат никаква информация и те лесно се манипулират, а пък най-малкото ни трябва отново "съветизация" на България, която пропусна 50 години от живота си“, коментира още Кисьов.

На въпрос на БГНЕС дали има опасност България на предстоящите евроизбори да излъчи представители на антиевропейски партии, Кисьов заяви, че такава опасност няма. „Като гледаме прогнозите за местните избори, те ще бъдат европейски, и ще бъдат отражение на процентите за местните избори, а в местните избори печеливши ще бъдат евроатлантическите партии“, добави Кисьов.

Той коментира, че има опасност да не влезем в Еврозоната от 1 януари 2025 г., но изрази надежда поне да се случи изобщо през следващата година. „Дай Боже да се случи догодина, защото не са прави някои, че трябва да се изчаква. По-бързата интеграция, по-бързото приемане, е гаранция за гражданите, че няма някой от българската мафия да махне валутния борд и да обезцени лева на гражданите и на хорицата, които са ги спестили“, смята Владимир Кисьов. /БГНЕС