Владимир Кличко намекна за сензационно завръщане в бокса

Бившият световен шампион по бокс в супертежка категория Владимир Кличко намекна за завръщане на ринга с идеята да счупи рекорда на Джордж Форман.

Американецът спечели титлите във версиите Световна боксова асоциация (WBA) и Международна боксова федерация (IBF) на 45-годишна възраст. Кличко , който вече е на 46, обяви пред вестник Билд, че иска да подобри това постижение.

"Ако съм в добра форма. Кой знае, може би си пазя мечтата да счупя рекорда на Джордж Форман. Това ме мотивира да ставам всеки ден и да спортувам", каза той. Не искам да чупя челюсти, искам да чупя рекорди", обяви украинецът.

Кличко също така говори и за отказването на Тайсън Фюри, който си тръгна от ринга с победа над Дилън Уайт. Кличко се отказа от бокса през 2017-а с 69 победи, но през 2015-а беше победен от Фюри.

В момента Владимир е плътно до брат си Виталий, който е кмет на Киев и му помага в трудните дни на войната, която Русия започна срещу родината им.

Преди две години Форман пръв заговори за евентуално завръщане на Кличко: "Може да го направи единствено, ако му трябват парите. Но ако е ОК финансово, аз му препоръчвам да не се връща. Просто боксът е такъв спорт, който не позволява такива решения“, обясни Форман през 2020-а. /БГНЕС