Владислав Горанов е разпитан е ГДНП

Бившият финансов министър Владислав Горанов е бил извикан на разпит в Главна дирекция "Национална полиция", предаде репортер на БГНЕС.

Разпитът в ГДНП е осъществен в часовете около обяд. От дирекцията потвърдиха, че Горанов е разпитан днес във връзка с продължаваща проверка.

В средата на декември бившият финансов министър опита да излезе през „Калотина“ с издирван автомобил. Няколко дни по-късно вътрешният министър Бойко рашков коментира: Нещата не са толкова прости, както се опитаха да ги обяснят някои заинтересовани.

По-рано на пресконференция в централата на ГЕРБ бившият премиер Бойко Борисов, който миналата седмица бе извикан на разпит в дирекцията заради златните кюлчета в нощното си шкафче, заяви, че не е информиран за разпита на Горанов. По думите на Борисов с разпитите се цели отклоняване на вниманието. „Питаха ме как съм държал миграцията, как съм успявал да дигам доходите, как години наред съм държал на 80 лв. цената на тока и т.н., и т.н.”, каза Борисов по повод разпитите. /БГНЕС