Владислав Панев, ДБ: Върви се към дата 2 октомври за изборите

Върви се към дата 2 октомври за провеждането на предсрочните избори, каза пред БТВ Владислав Панев от „Демократична България“.

„Няколко неща има по отношение на новия кабинет. Първо да напаснем всички желания на четирите условно парламентарни групи и след това, ако ще излъчваме кабинет, да е такъв, който ще реализира някаква смислена програма с бързи реформи“, на мнение е Панев.

По думите му промяната през шестте месеца на кабинета на Кирил Петков се е случвала много бавно и мудно заради пререкания между партньорите. Според него това трябва да бъде преодоляно, за да се свършат важните неща.

„За мен при еврото ключът от бараката е това, че 10 години се държат отрицателни лихвите. Даже и в момента Европейската централна банка обмисля да ги повиши от минус 0,5 на минус 0,25% този месец. Отново отрицателна“, коментира Панев.

Според него има структурен проблем в еврозоната и той е много сериозен. "Всички анализатори казват, че опасността от глобална рецесия е доста сериозна. Ако има такава рецесия, в еврозоната ще бъде най-тежка", допълни депутатът от ДБ./БГНЕС