Влахович финализира трансфера си в Ювентус

Сръбският нападател Душан Влахович финализира трансфера си в Ювентус от Фиорентина за срок от четири години за сделка, която може да достигне 90 млн. евро, потвърдиха от пресслужбата на торинци, определяйки пристигането на „смъртоносен реализатор“.

Влахович, който навърши 22 години в петък, поделя първото място в голмайсторската листа в Серия А до момента заедно със стрелеца на Лацио Чиро Имобиле, като и двамата имат по 17 гола. Ювентус обяви привличането на Влахович в сделка на стойност 70 млн. евро, в добавка към 11.6 млн. евро разходи и бонуси до максимум 10 млн. евро. Договорът му е до 30 юни 2026. Атаката на 36-кратния шампион на Серия А бе отслабена след напускането на Кристиано Роналдо в посока Манчестър Юнайтед и контузията, която сложи преждевременен край на сезона за Федерико Киеза.

Душан Влахович.

Юве е пети в таблицата и има едва 34 гола в 23 мача за първенство, 11-то най-добро постижение в Лигата. „20 гола в 24 мача в Серия А и за Купата на Италия, в първата половина от сезон 2021/22. Тези цифри достигат 41 гола в 64 мача, ако броим и тези от сезон 2020/21. Всеки един играч с подобни показатели може да бъде определен с две думи – смъртоносен реализатор, или ако предпочитате, Душан Влахович, вече официално в Ювентус – какъв по-добър начин да отпразнуваш 22-ия си рожден ден?“, написаха от „Старата госпожа“. Младокът, който често е сравняван със звездата на Милан Златан Ибрахимович, пристигна в Торино за медицински прегледи по-рано в петък и взима фланелката с номер 7, която бе носена от Роналдо.

Няма да бъде пълноценно да определим Душан само като природна сила. В добавка към физическата му мощ, той демонстрира невероятна техника, сила, класа и най-важното – хладнокръвоност пред гола“. На 16-годишна възраст Влахович стана най-младият футболист, който играе за местния си клуб Партизан Белград, присъединявайки се към Фиорентина през лятото на 2018 и развивайки се в италианската система. „За по-малко време от очакваното, той свикна с изискванията на футбола в Италия и адаптира стила си на игра спрямо Калчото. Сезон 2020/21 беше кампанията, в която Душан определено избухна на сцената. Нито един нападател не е вкарал повече от 38-те му гола за последните два сезона общо, един повече от Чиро Имобиле и поне десет повече от всеки друг нападател, който продължава да играе в нашето първенство“, се добавя в изявлението на „бианконерите“.

Ювентус е на 11 точки от лидера Интер, но на една от зона Шампионска лига, въпреки че тимът има мач повече от четвъртия Аталанта. Шампионът Интер сложи край на серията от девет поредни титли на Юве миналия сезон. /БГНЕС