Влахович герой за Юве при обрат срещу Салернитана

Ювентус продължава да държи под напрежение водача в Серия А Интер, след като в двубой от 19-ия кръг на първенството изстрада трите точки при гостуването си на Салернитана за крайното 2:1. Няколко дни по-рано двата тима се срещнаха и за Купата на страната, когато „Старата госпожа“ се наложи с разгромното 6:1 у дома, но този път възпитаниците на Масимилиано Алегри имаха далеч повече трудности по пътя към победата.

Домакините, подобно на срещата на „Алианц Стейдиъм“, поведоха в резултата чрез Джулио Маджоре в 39-та минута. Именно голмайсторът на Салернитана обаче се превърна от герой в грешник в 53-та, когато бе изгонен за втори жълт картон. Това наклони везните в полза на гостите, които изравниха малко след това след точната интервенция на влезлия от пейката Самюел Илинг-Джуниър. Мачът вървеше към равенство, когато Душан Влахович, който асистира за гола на таланта, се нагърби с отговорността и донесе успеха на торинци с попадение в 91-та минута.

Така Алегри и компания не допуснаха грешна стъпка в битката за титлата и подобно на лидера Интер, който също се измъчи срещу Верона в събота, взеха своето и продължават да изостават с два пункта от „нерадзурите“. Салернитана остава на дъното с 12 точки, на три от спасителния бряг. В следващия кръг тимът гостува на шампиона Наполи, докато за Юве предстои първо домакинство на Фрозиноне в четвъртфинал за Купата, а след това и мач срещу Сасуоло пред собствена публика.

В друг двубой от вечерта, Рома и Аталанта направиха равенство 1:1 на „Олимпико“. Бергамаските поведоха чрез Теун Копмайнерс, но „вълците“ изравниха след гола на Пауло Дибала от дузпа. В добавеното време наставникът на Рома Жозе Моуриньо бе изгонен от главния съдия. /БГНЕС