Властите в Австралия ще арестуват Джокович

Австралийското правителство отправи искане за задържане на Новак Джокович в събота сутринта, след като анулира за втори път визата на световния номер 1, съобщи правителствен адвокат в извънредно изслушване.

Новак Джокович ще бъде задържан в събота сутринта

Сърбинът ще бъде задържан в хотел, с изключение на посещението си на онлайн изслушване в съда в адвокатската му кантора, където ще бъдат и ръководни лица от граничните власти, поясни адвокат Стивън Лойд. Междувременно стана ясно, че случаят на Джокович е отведен във Федералния съд на Австралия.

Припомняме, че по-рано през деня имиграционният министър на страната Алекс Хоук анулира за втори път визата на Джокера. 34-годишният тенисист кацна на летището в Мелбърн на 5 януари, но бе спрян от граничните власти, които отказаха да приемат визата му за медицинско изключение от коронавирус поради положителен ПСР тест на 16 декември. Впоследствие сърбинът бе задържан в хотел за бежанци, където прекара четири нощи, преди адвокатите му да спечелят делото за анулираната виза.

Днес обаче Хоук използва „специални правомощия“, с които отне за втори път визата на Джокович. Световният номер 1 напусна необичайно тренировката си тази сутрин половин час след началото й. Той се бори за десета титла от Австралия и рекордна 21-а от Големия шлем, като бе изтеглен на жребия в четвъртък срещу сънародника си Миомир Кецманович. Участието му в първия за годината турнир от Големия шлем е под огромна въпросителна, като се очаква той в крайна сметка да бъде депортиран от страната. /БГНЕС