ВМРО открива кампанията си на гроба на Тодор Александров в Мелнишко

Преди 98 години на 31 август в тази местност подло е убит Стариот. Той е емблематичен водач на ВМРО, не случайно наречен „некоронованият цар на планината“.

Поради огромната почит на войводите към Тодор Александров, както и заради неговата пълна себеотдаденост за благото на България и свободата на Македония, е избрано и мястото за откриването на кампанията за изборите на 2 октомври - с. Сугарево, Мелнишко, 11.00 ч. до параклиса „Св. Илия“, съобщиха от ВМРО.

За нас от ВМРО тези избори ще са цивилизационен избор за българския народ. На 2 октомври ще се реши дали България ще бъде на българите или трайно ще остане в ръцете на агенти на Русия, Турция, САЩ, Канада, Франция, Брюксел и други икономически и идеологически кръгове, които постепенно водят държавата ни към ръба на културното, историческото, интелектуалното, моралното, а и физическото оцеляване. Тези кръгове ще изтъргуват и родовата памет, и историята и правата на сънародниците ни в Македония.

През март 1924 година Тодор Александров пише писмо до българското правителство:

„ВМРО не обръща своите погледи ни на запад, ни на изток, ни другаде, тя разчита предимно на своите сили, не става оръдие никому и не ще позволи никой да си служи с нейното име и престиж за лични и други цели. ВМРО е дала доказателства досега, ще докаже и в бъдеще, че във всички свои дела изхожда от интересите и работи за идеалите на борческа Македония и на българското племе.“

Верни на завета на Стариот, ВМРО влиза в тази надпревара с целта да защити българския национален интерес. Това минава основно през три основни стълба – доходите на потребителите (цени на горива, таван на надценките на храните), защита на българския интерес – навън (каузата Македония и цялата българска диаспора), в страната – справяне с демографската криза, битката срещу циганизацията и за ред и сигурност в обществото и радикална промяна (нова Конституция и промяна на правилата в държавата), заявяват още от ВМРО. /БГНЕС

Тагове: