Внезапно почина известният политолог доц. Антоний Гълъбов

Почина политологът Антоний Гълъбов, съобщи във Фейсбук неговият колега Антоний Тодоров.

„С тъга научих, че завчера е починал моят колега и Адаш Антоний Гълъбов“, написа той в профила си.

Доц. Антоний Гълъбов бе политолог, социолог и приятел на Агенция БГНЕС.

Доц. Гълъбов е роден в София през 1964 г. и завършва социология в СУ „Св. Климент Охридски“ през 1989 г.

Той преподава в СУ и в Нов български университет, където е доцент в Департамента Политически науки. В периода между 2005 и 2008 г. е старши научен сътрудник в БАН.

Автор е на монографиите „Граничната идентичност. Социологически профили на отклоняващо се поведение“ и „Девиантно поведение в училищна среда“. Негови студии и статии са публикувани на английски и френски език в редица авторитетни западни научни списания.

Доц. Гълъбов беше изключително търсен за коментари по актуални въпроси от българските медии. Само за периода между 1988 до средата на 2008 г. има над 600 негови статии, интервюта и коментари в национални всекидневници, седмични и периодични издания.

Членува в редица български и чуждестранни организации, сред тях са Българската социологическа асоциация и Асоциацията на специалисти по връзки с обществеността и image making IMAGINES (2001). Член е на Управителния съвет на Международната асоциация за културна политика Ubuquite Culrure(s) - Paris, France (2003). Основател и член на Българско общество за индивидуална свобода БОИС (2003). Заместник-председател на Научния комитет на Асоциация EUROPA – Limoges, France (2004) Председател на Управителния съвет на Институт за публични политики и партньорство (2005). Член на редакционния съвет на списание “Лидер” (2005 – 2006 година). Член на редакционния екип на списание BM Business Magazine (2008).

Агенция БГНЕС поднася съболезнование на роднините и близките на доц. Гълъбов!

Поклон пред неговата памет! /БГНЕС