Военноисторическият музей отбеляза Денят на бащата с усмивки и много игри

“Преди 12 години решихме, че трябва да направим едно събитие, което да даде повече заряд на връзката между децата и техните бащи. Така вече 12 години честваме Деня на бащата в Националния военноисторически музей, - ден, който ден е пълен с много усмивки, смях и много игри и забавления“. Това заяви за БГНЕС Славея Сучева, организатор на събитието в Националния военноисторически музей.


„Днес тук имаме над 25 наши партньори, които организират заедно с нас различни атракции за децата. Бойна техника на съвременната българска армия е тук и децата могат да влязат в нея и да видят какво е усещането да бъдеш войник“, обясни още тя и уточни, че днес музеят сбъдва мечтата на малки и големи, а именно да бъдат пожарникари. „Тук имаме истинска пожарна кола, децата могат да влязат в нея, могат да видят какви са атрибутите на тези, които спасяват животи“, подчерта Сучева и обясни, че има и автомобили, трактори и дори велосипеди. „Децата могат да карат колело, тротинетка, да играят мини футбол, да играят федербал, да рисуват, освен това имаме и по – роботизирани игри, като те могат да програмират роботи, да премерят силата си на различни роботизирани игри“, отбеляза още организаторката. „Нашият екип прави и много любопитна атракция, любима на всички деца и това е рисуването върху вода. Те си тръгват със спомен, рисунка, която те самите са направили и тя изглежда изключително красиво. Могат да се снимат с любими анимационни герои, могат да гледат анимационни филми, имаме детска читалня, въобще забавлението е навсякъде в нашия музей днес“, каза още Славея Сучева.

Кристиян Лазаров заяви за БГНЕС, че много му харесват заниманията днес. „Аз съм "за" такива инициативи, защото виждам, че на децата им е интересно и полезно. Още повече това е още един начин да ги извадим навън далеч от компютрите и таблетите“, сподели Лазаров и обясни, че е качил вече детето си на хеликоптер, видял е бойните машини, снимали са се в електрическото бусче и сега очакват своя ред, за да се качат на пожарникарската кола. „Съвсем различна е виртуалната реалност, а днес той има възможност да види всички тези неща отблизо“, смята още таткото. На въпрос на БГНЕС дали докосвайки се до тези машини детето му е избрал вече своята професия, Кристиян Лазаров сподели, че не му е казвал засега. „По – скоро сме си говорили да стане инженер, който да конструира такива машини, дори сега сме го записали на занималня по ЛегоБотика, където децата имат възможност да изработват роботчета“, обясни още бащата-посетител на музея.

Павел Михайлов, също посетител в днешния Ден на бащата, разказа за БГНЕС, че идва с децата си за трета година. „Качихме се на пожарната, рейса, трактора засега, но ще гледаме да се качим на всички атракции“, каза таткото, а децата му пък споделиха пред нашата камера, че много им харесва и им е много забавно.

Днес до 17:00 входът в Националния военноисторически музей е свободен и семействата могат да се присъединят към забавните атракции и да отпразнуват подобаващо Деня на бащата. /БГНЕС