Вокалът на „Coldplay“ Крис Мартин иска да прави концерт на Луната

Крис Мартин иска да свири на Луната с групата си „Coldplay“, въпреки че никой не би могъл да го чуе, защото пространството там е вакуум без звук, пише „Контактмюзик“.

Фронтменът на „Coldplay“ би се радвал да изведе групата си в космоса за ексклузивно изпълнение на живо на Луната. Той каза пред „Шоуто на Зак Санг“: „Никой не го е правил, това е вярно. Но има ли проблем, че ако свириш на Луната, всъщност никой не може да те чуе? Нямам нищо против да ми се подиграват, докато говоря това, което ми се струва вярно. Това е, което всички ние трябва да правим."

Крис наскоро заяви, че предстоящият албум на „Coldplay“ е вдъхновен от „Междузвездни войни“, след като изгледал цялата хитова научно-фантастична поредица и започнал да се чуди как ще звучи музиката на други планети.

Наскоро „Coldplay“ пуснаха видеоклип към новия си сингъл „Higher Power“, в който групата се изявява на планетата Каотика, „населена с кучета роботи, гигантски холограми и улична банда танцуващи извънземни“. Крис потвърди, че целият албум ще бъде на измислената планета.

Той добави: „Това ни накара да си представим цялото това друго място, наречено „сферите“, което е като група планети, като Слънчева система с много различни места, същества и други неща. И това, което открих, е, че когато си представяш такова място, можеш да станеш някакъв вид творец в това. Много освобождаващо е да се измъкнеш от "Coldplay" и просто да си помислиш: „Добре, ако аз не съм човек, как би звучала музиката?“ /БГНЕС