Волейболистите прекъснаха черната серия с обрат срещу Франция

Националният отбор по волейбол на България сложи край на серията си от четири поредни загуби в Лигата на нациите с впечатляващ обрат и победа над Франция с 3:2 (18:25, 22:25, 25:21, 25:22, 15:11) в третия си мач в Нингбо, Китай.

След като записаха поражения от домакините от Китай и световните шампиони Полша в предишните два дена, днес "лъвовете" показаха характер, за да запишат успех срещу силния тим на Франция. "Петлите" започнаха уверено срещата и дадоха само 18 точки на съперника си в първия гейм, а втората част също отиде на сметката на Франция след 25:22. Възпитаниците на Силвано Пранди успяха да се вдигнат от тежката ситуация и да вземат третия гейм на 21 точки, а след 25:22 в четвъртата част се стигна до тайбрек. В него България се наложи с 15:11 и записа втората си победа в тазгодишното издание на надпреварата.

Най-резултатен за България бе посрещачът Розалин Пенчев с 18 точки, а Светослав Гоцев и Николай Пенчев реализираха по 12 точки. Родните национали се представиха много силно на блокада днес, като стигнаха до 15 точки от блок срещу само шест за Франция.

По този начин България вече има две победи и четири загуби в Лигата на нациите, а участието на нашите продължава следващата седмица във Варна заедно с отборите на Австралия, Италия и Япония. Мачовете в морската ни столица ще се проведат от петък до неделя. /БГНЕС