Волфганг Пук отново ще готви на Бала на губернаторите

Майстор-готвачът Волфганг Пук за 25-а поредна година съставя менюто за Бала на губернатора, на който ще се почерпят победители и победени, след като бъдат раздадени наградите "Оскар".

И тази година за звездите на Холивуд е подготвен списък със специалитети, за които вече са подготвени 240 килограма говеждо от Кобе, 15 килограма хайвер, 250 омара от Мейн и 350 килограма риба тон.

Екипът на Пук, който е съставен от 300 помощник-готвачи и 600 сервитьори, ще подготви и сервира около 30 000 порции във вечерта на Оскарите. Предвидени са 35 различни вида ястия, които ще задоволят и най-изтънчения вкус.

Въпреки че на пръв поглед количеството храна е огромно, остатъците след празненството няма да се изхвърлят. Вместо това те ще бъдат пакетирани и дарени на благотворителната организация „Проект Ангелска храна“,която ще ги раздаде на бездомни хора в Лос Анджелис.

Разбира се за добрия вкус на храната на Губернаторския бал ще помогне и специалното вино от избата на Франсис Форд Копола, което тази година идва със специален етикет, изработен за събитието,съобщава Ройтерс.

Останалите напитки няма да разочароват и най-претенциозните. Освен коктейли с текила ще има и традиционните 1400 бутилки шампанско, от които ще бъдат напълнени 12 000 чаши.

За украсата на партито са поръчани червени цветя – лалета, рози и орхидеи от целия свят. / БГНЕС