Впечатляващ старт на новите „Ловци на духове“

Изглежда, че доходоносният бизнес с улавяне на призраци все още привлича публика дори след близо 40 години, съобщава ДПА.

„Ловци на духове: Задгробен живот“ на Sony Pictures, последният опит за възраждане на касовата поредица, привлече значителна публика в кината този уикенд, надхвърляйки очакванията. Филмът спечели 44 милиона долара, измествайки "Eternals“ на Дисни от върха на американския бокс офис

Четвъртата част от призрачната сага се очакваше да събере от 30 до 35 милиона долара през първия си уикенд, който беше отложен повече от година заради пандемията жт коронавирус. "Eternals" падна на втора позиция през третия си уикенд, събирайки 10,8 милиона долара или общо 135,8 милиона долара в кината в Северна Америка.

Стартът на „Задгробен живот“ е впечатляващ във финансово отношение. Той е на второ място в поредицата от четири филма, изпреварен единствено от женския „Ловци на духове“, излязъл на голям екран през 2016 г., който прибра в първия си уикенд 46 милиона. Първите два филма заработиха в бокс офиса съответно 13,6 и 29,5 милиона долара.

Режисьор на четвъртата част е Джейсън Райтман, който е син на Айвън Райтман, режисирал първите две ленти. В новия филм ще видим също така актьорите Пол Ръд, Кари Куун, Маккена Грейс, Логан Ким, Селест О'Конър и Фин Улфхард. Това ново поколение ловци на духове разследва нещо странно в своя квартал.

На сайта за обобщаване на рецензии Rotten Tomatoes „Задгробен живот“ отбеляза средните 62%, докато „Лос Анджелис таймс“ определи продължението за „безразсъдно“, „творчески фалирало“ и „ненаясно с очарованието и привлекателността на своите предшественици“.

Семейният филм се справи по-добре при киноманите, като получи впечатляващи 96% зрителски рейтинг на Rotten Tomatoes. Официална оценка от CinemaScore все още не е публикувана. /БГНЕС