Време е за Финалите на АТП за 2021-а

Днес започват Финалите на АТП за 2021 година. Състезанието ще се проведе в Торино, Италия. А мачовете ще се играят на твърд корт, на закрито. Надпреварата ще се състои от 14 до 21 ноември. Регламентът предвижда групова фаза (2 карета), полуфинали и мач за титлата. "Пала Алпитур" ще приеме срещите от състезанието.

Действащият шампион Данийл Медведев.

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович (Сърбия) е в Зелената група, където са още шампионът от 2019 година Стефанос Циципас (Гърция), Андрей Рубльов (Русия) и Каспер Рууд (Норвегия).

В Червената група на състезанието е действащият шампион от Финалите Данийл Медведев (Русия). В това каре са още победителят от 2018 година Александър Зверев (Германия), Матео Беретини (Италия) и Хуберт Хуркач (Полша).

Програмата за първите два дни на надпреварата е ясна. Днес от 15:00 часа българско време Медведев се изправя срещу Хуркач, а от 22:00 часа Зверев играе с Беретини. В понеделник Джокович среща Рууд от 15:00 родно време, а в 22:00 на корта излизат Циципас и Рубльов.

Новак Джокович е петкратен шампион от Финалите на АТП.

С най-много титли от Заключителния за годината Мастърс е швейцарецът Роджър Федерер - 6. Джокович е с 5 купи в това състезание и се цели в рекорда на Федерер. А през 2017-а с трофея ликува родният ас Григор Димитров. /БГНЕС