Всички четвъртфиналисти в Лига Европа и Лигата на конференциите

Станаха ясни имената на всички отбори, които достигнаха четвъртфиналната фаза на Лига Европа и Лигата на конференциите.

Андрий Ярмоленко (д) класира Уест Хем за 1/4-финалите в Лига Европа.

Уест Хем изхвърли шесткратния носител на трофея в ЛЕ Севиля след успех с 2:0 след продължения. „Чуковете“ бяха загубили първия двубой на испанска земя с 0:1 и вкараха срещата в допълнителни 30 минути след точната интервенция на Михаил Антонио. Украинският офанзивен футболист Андрий Ярмоленко се превърна в герой за лондончани с попадението си в 112-та минута, което прати тима на Дейвид Мойс в последните осем на надпреварата.

Компания на Уест Хем ще прави и Барселона. Каталунците спечелиха реванша с Галатасарай в Турция с 2:1 след обрат, а головете за Шави и компания реализираха Педри и Пиер-Емерик Обамеянг. Към Барса и Уест Хем се присъединиха още тимовете на Аталанта, Рейнджърс, Брага, Айнтрахт Франкфурт, Лион и РБ Лайпциг, който продължи напред без игра след изхвърлянето на руския Спартак Москва заради инвазията в Украйна.

Лестър достигна четвъртфиналите в Лигата на конференциите въпреки поражението си от Рен с 1:2 в реванша между двата състава. „Лисиците“ обаче бяха спечелили първия мач с 2:0 на „Кинг Пауър“ и стигнаха до важния гол във Франция чрез Уесли Фофана, който дълго време лекува контузия. За последните осем в дебютното издание на надпреварата се класираха още Будьо/Глимт, Марсилия, ПСВ Айндховен, Фейенорд, ПАОК, Славия Прага и Рома.

Жребият за четвъртфиналите на Лига Европа ще се тегли в 14:30 часа българско време днес, като първите мачове са насрочени за 7 април, а реваншите седмица по-късно. Жребият за Лигата на конференциите започва в 16:00 часа българско време. Първите мачове са на 7 април, реваншите седмица по-късно.

Тами Ейбрахам и Рома ще играят в последните осем на Лигата на конференциите.

Всички четвъртфиналисти в ЛЕ:

Уест Хем

Лион

Айнтрахт Франкфурт

РБ Лайпциг

Аталанта

Брага

Рейнджърс

Барселона

Всички четвъртфиналисти в ЛК:

Славия Прага

Лестър

Марсилия

ПАОК

Рома

Фейенорд

ПСВ Айндховен

Будьо/Глимт. /БГНЕС