Втори арест за германеца с кемпера-пожарна на "Алепу"

Германският къмпингар, който закъса с противопожарен камион-кемпер на "Шофьорския плаж" в защитена местност „Алепу“, беше арестуван за втори път. Чужденецът, който беше освободен снощи от ареста, след като нагази в пясъците на плажа с тежката машина, тази сутрин отказа съдействие по изтеглянето ѝ, предава кореспондентът на БГНЕС.

Заедно с приятелката си, чужденецът и жената започнали да ринат пясък с лопати и да подлагат греди, за да измъкнат затъналия кемпер. Това наложило да му бъде съставен втори акт за неразрешени дейности в защитената местност. Отново последвал сканал с униформените, като германецът отказал категорично да подпише документа за постановеното му нарушение. Затова и няколко часа, след като излезе от ареста, отново му щаркнаха белезници.

Чужденецът е пристигнал у нас на 1 септември. А първия сигнал за старата пожарна кола на пясъка подаде концесионерът на съседния плаж – Стоян Василев.

„Дюните са разровени. Имаме повторно нарушение. Полицаите проверяват кемпера за забранени вещества. Днес отказа да изключи двигателя и отново не се съобрази с полицейските разпорежданята“, каза комисар Неделчо Рачев. /БГНЕС