Втори развод за седмица тресе Бъкингамския дворец

Кралица Елизабет II е натъжена, след като стана ясно, че нейният племенник Дейвид Линли - синът на принцеса Маргарет и лорд Сноудън - се развежда „по взаимно съгласие“ с жена си след 26 години брак.

Това съобщава „Дейли Мейл“, уточнявайки, че случващото се е заради „твърде много време в работа извън дома“. Той се развежда със Серина, графинята на Сноудън. Най-известният бизнес на графа е компанията за производство на мебели от висок клас „Linley's“, произвеждаща по поръчка артикули и аксесоари. Новината идва само седмица, след като най-големият внук на кралицата Питър Филипс и съпругата му обявиха, че са се разделили и планират да се разведат. Новоразвеждащата се двойка сключи брак през октомври 1993 г. и имат две деца, виконт Чарлз Армстронг-Джоунс и лейди Маргарита Армстронг-Джоунс. Дейвид е 21-ви по линия на трона, изнася лекции по света и пише книги за мебели и стилизиране на дома. Той е почетен председател на аукциона „Кристис“ за Европа, Близкия Изток, Русия и Индия. Но той е и кралската „персона нон грата“. Често го виждат на велосипед, облечен във високо закопчано яке, опитващ се да избяга от охраната си. Той е популярен и социален. И е най-трудолюбивият крал - макар и не в полза на кралското семейство.

Заради ролята си в „Кристи‘с“ той често е зад граница, докато Серина прекарва по-голямата част от времето си в Глостършир. Самият развод ще включва сложно разделяне на активите. Веднъж Линли призна, че основната му мотивация в живота са парите. Смята се, че е наследил голяма част от очакваното богатство на майка си от 20 милиона паунда заедно със сестра си Сара през 2002 г. Бизнесът му се възприема като доста успешен - обзавеждал е яхти за Валентино, а клиентският списък на компанията включва сър Елтън Джон и дизайнерката Лейди Уинберг. Има апартамент в Кенсингтън и ваканционна къща във Франция. Серина е дъщеря на Вирджиния Фрийман-Джаксън и 12-ия граф на Харингтън висконт Питършам, притежател на 250 милиона паунда. Серина е притежавала и свой магазин в Найтсбридж от 2010 г. до 2014 г. Това е последното от поредицата сътресения за кралското семейство, след решението на принц Андрю да се оттегли от задълженията си заради скандала с Джефри Епстийн и оттеглянето на принц Хари и Меган Маркъл миналия месец. /БГНЕС