Вучич: Ако ни оставят на мира, ще се договорим с албанците

Сръбският президент Александър Вучич подчерта днес за агенция Танюг, че въпросът за Косово и Метохия трябва да бъде решен от сърби и албанци и че вероятно вече би могло да има договор, „ако бяха оставени на мира от някои хора“.

Ако ни оставят на мира, ще се договорим с албанците

Вучич коментира изявлението на бившия шеф на ЦРУ на Балканите Стивън Майер, който заяви в сутрешна програма на РТС, че сърбите и албанците трябва да се споразумеят както си знаят, като заяви, че го подкрепя.

Два милиарда евро за младите хора

Инвестиционният цикъл от 10 милиарда евро трябва да гарантира, че Сърбия е страната с най-висок растеж в региона, заяви сръбският президент и обяви, че два милиарда ще бъдат отпуснати само за млади хора.

"Инвестиционният план е най-важен и затова бих бил много горд преди края на мандата, ако успее. Искаме да гарантираме, че не само сме с най-висок ръст в тази част на Европа, но и с най-значителен ръст", заяви Вучич за РТС.

И за 10 години опозицията няма да може да ме стигне...

Президентът повтори, че ще се "оттегли" преди опозицията дори да се приближи до него, като отбеляза, че такова нещо не може да се случи и за 10 години.

Запитан за вчерашното изявление, че ще се пенсионира преди опозицията изобщо да се приближи до него и кога ще се случи това, Вучич отговори:

"Това би означавало, че ще върша тази работа още 10 години, щом за 10 години няма да ме стигне, но нямам това предвид, ще бъде много по-рано".

Вучич за посещението на Макрон: 20 споразумения, на масата КиМ, ЕС

По време на посещението на френския президент Еманюел Макрон в Сърбия следващата седмица ще бъдат подписани около 20 различни споразумения, каза сръбският президент Александър Вучич, като добави, че ще обсъди с френския лидер икономическото, политическото сътрудничество и европейския път на Сърбия, както и Косово.

"Моят екип, в сътрудничество с неговия екип, вече обменя информация, опитваме се да видим как и по какъв начин можем да решим нещата в бъдеще", каза Вучич.

Приятелство с Мицотакис и още по-добро сътрудничество с Гърция

Сръбският президент каза след победата на Новата демокрация на Кириакос Мицотакис над СИРИЗА на Алексис Кипър в парламентарните избори: „Гърция е истинска приятелска страна, имахме коректно сътрудничество с Ципрас и вярвам, че сътрудничеството с Мицотакис може да бъде още по-добро.

"Говорих с Мицотакис снощи, говорихме дълго време, поздравих го за победата, имах добро сътрудничество с Ципрас и вярвам, че с Мицотакис можем да имаме още по-добро. Това е наистина приятелска страна за сърбите и аз вярвам, че те ще имат нейната подкрепа и в предстоящия период”, заяви Вучич пред РТС. /БГНЕС

Категории:

Тагове: