Вучич: Не махаме името на бул. „Гоце Делчев” само защото е бил българин

Що се отнася до промяната на имена на улици и дали някой желае да променя имена на улици на български герои, български лидери, български революционери… Хора, които са от значение за българската история, дори не ни минава през ума.

Това заяви сръбският президент Александър Вучич, отговаряйки на въпрос на БГНЕС дали Сърбия се срамува от имената на български национални герои и по тази причина променя имената на булеварди и улици. В конкретния случай става дума за бул. "Гоце Делчев" в Белград, който преди две години бе сменен от сръбските власти с мотива, че Гоце Делчев е български национален герой.

"Ние българите ги приемаме като приятели и нямаме тази злонамереност, в която вие ни обвинявате понякога. Дори не реагираме, когато някой ни обвинява в такива неща. Когато някой каже, че Пирот е български, че Ниш е български, дори аз като президент не реагирам на това", каза още Александър Вучич.

След края на пресконференцията сръбският президент поздрави репортера на БГНЕС, който му зададе въпроса за Гоце Делчев. /БГНЕС