Вучич обучава съпартийците как да мразят и да заплашват опозицията

Управляващата Сръбска прогресивна партия /СПП/на президента Александър Вучич обучава партийните си активисти как да мразят опонентите си.

На територията на цялата страна се организират специални семинари, на които "преподаватели" обучават активистите на Вучич как да "хейтват" в социалните мрежи лидерите на опозицията Драган Джилас, Боян Пайтич и Зоран Живкович. "Снимки от семинара бяха публикувани на официалната страница на СПП, но през нощта бяха свалени", разказа председателят на Общинския съвет на Алибунар Предраг Белич. Той публикува част от снимките от "обучителния семинар".

"Това е най-красноречивото доказателство за съществуването, във всеки един град и община, на десетки, а някъде и на стотици тролове, които са обучавани да псуват, да бият, да обиждат и да заплашват всеки един, който се осмели да критикува режима", каза пред "Данас" председателят на Демократическата партия Боян Пайтич.

"Всичко това става с парите на сръбските граждани", каза от своя страна Зоран Живкович, лидер на Нова партия и бивш премиер на Сърбия. /БГНЕС