Вучич: Очаквам новото правителство да бъде избрано след 10-15 дни

„Очаквам новото правителство на Сърбия да бъде избрано след 10-15 дни, преди майските празници“.


Това заяви сръбският президент Александър Вучич пред RTS.

"Ако трябва да посрещнем великденските празници и големия парламент с Република Сръбска, с ново правителство би имало смисъл", добави Вучич.

Той отбеляза, че може да има малки размествания, но се надява, че депутатите няма да се разсърдят, ако им се наложи да работят за първомайските празници.

Държавният глава каза още, че е доволен от функционирането на старото правителство, но че трябва да има някои промени.

"Вярвам, че ще има нови министри, ще има някои, които са били там, ще има нови разпределения, но вярвам, че ще има допълнителна и нова енергия. Доволен съм от работата на предишното правителство, бяха направени много добри неща, но винаги има някаква промяна и свежата кръв е добре дошла и вярвам, че ще има такава", добави Вучич.

Сръбският президент изтъкна също, че основната цел на новото правителство ще бъде защитата на жизненоважните национални и държавни интереси и че то ще остане на либертарианския курс.

Той подчерта, че трябва да се работи още и че инвестициите в Експото и други проекти ще продължат.

Вучич посочи, че ще посети всички проекти, че се работи много, дори и през нощта, на три смени, за изграждането на железопътната линия до Суботица, а сега се работи много повече и до Димитровград./БГНЕС