Вучич: Остават технически подробности до провеждане на нови избори

В обръщението си към обществеността, сръбският президент Александър Вучич заяви, че управляващите партии са положително настроени към предложението на сръбската опозиция за извънредни парламентарни избори на всички нива. Според него само остават техническите подробности за това кога ще се проведат, съобщи „Данас“.


„Искам да кажа, че разговарях с представители на управляващите политически партии и виждам, че има политическа воля да се изпълнят исканията на опозицията. Остава да се видят техническите детайли, кога точно трябва да се извърши това“, каза Вучич и добави, че това ще бъде обсъдено след диалога в Брюксел на 14 септември, между него и премиера на Косово Албин Курти, и сесията на Общото събрание на ООН от 19 до 26 септември.

„Най-напред ще проведа съвместни срещи с представителите на правителството, на които ще ги помоля да вземат под внимание всички искания и заплахи на представителите на бившия режим, след което ще взема решение в съответствие с Конституцията“, уточни президентът.

Той говори и за ситуацията в Косово, като оцени, че с наближаването на разговора в Брюксел, който ще се състои следващата седмица, проблемите се увеличават./БГНЕС