Вучич: С присъединяването на Сърбия ЕС ще стане по-добро място за живеене

След своето присъединяване Сърбия ще помогне на Европейския съюз да стане "по-добро място за живеене". Това е заявил сръбският президент Александър Вучич на приема на Деня на Европа, съобщи РИА Новости.

"С ваша помощ, подкрепа и критика Сърбия ще се превърне в страна, която ще се радвате да видите в Европейския съюз на нациите. Сигурен съм, че с нашата подкрепа, помощ и критика ще допринесем ЕС да стане още по-добро място да живее ". Президентската пресслужба предаде думите, произнесени от Вучич в събота вечерта в резиденцията си на тържествения прием по повод Деня на Европа.

Вучич отбелязва също, че пълноправното членство в ЕС, заедно с компромисно решение по въпроса за Косово и Метохия, ще превърнат Сърбия в по-просперираща и успешна държава.

Официален организатор на събитието бе ръководителят на делегацията на ЕС в Сърбия Сем Фабрици, присъстваше и сръбският премиер Ана Бърнабич. Събитието се проведе под лозунга „ЕС за теб“, а знамената на Сърбия и Европейския съюз бяха проектирани върху цялата сграда на президентската резиденция. / БГНЕС

Белград / Сърбия