Вучич: Съседите завиждат на Сърбия, нямаме С-400

Сърбия не разполага със зенитна ракетна система С-400. Това заяви президентът на страната Александър Вучич, коментирайки реакциите в българските медии, в които се призовава да се спре транспортирането на руската зенитна ракетна система С-400.

Според него някои искат да видят неговата страна отново слаба.

„За тяхно съжаление днес Сърбия е по-отговорна, по-богата и по-успешна за щастие на нашите граждани“, каза Вучич, цитиран от местните медии. Той е категоричен, че на съседите им е криво, че Сърбия е успешна държава.

БГНЕС припомня, че от 24 до 30 октомври се проведе съвместното руско-сръбско учението „Славянски щит 2019 г.“. В него участваха руски ЗРК С-400 и Панцир-С. Учението беше наблюдавано от сръбския президент Вучич, който даде висока оценка. Той изрази надежда, че неговата страна ще получи като подарък от Русия С-400.

Самолетите, които са транспортирали руската бойна техника и личен състав, са прелетели над България на 22 октомври. Това беше потвърдено от българските власти, които подчертаха, че полетите са извършени съгласно действащото законодателство. Разрешението за тях е дадено и от българското министерство на отбраната. /БГНЕС