Вучич: Ще направя всичко възможно Сърбия и България да бъдат в отлични отношения

"Сърбия и България имат отлични отношения, а последните събития и изявления на официални лица на двете страни са преходни неразбирателства", това каза сръбският президент Александър Вучич по повод напрежението между София и Белград, което възникна след скандалните изявления на сръбския външен министър Ивица Дачич.

"България призна независимостта на Косово. Сърбия не я признава и това са нашите различия. По всичко останало имаме добри отношения. Става въпрос за преходно неразбирателство. Следващата седмица ще говоря с премиера на България Бойко Борисов и с президента Румен Радев. В Сърбия има българско малцинство. което искам да се чувства като на собствена земя", каза Вучич и подчерта, че лично "ще се ангажира във възможно най-кратки срокове да се върне нивото на добрите отношения с България".

Вчера сутринта Ивица Дачич с назидателен и обиден тон се обърна към българския премиер Бойко Борисов, като предизвика дипломатически скандал. По този повод сръбският посланик е извикан в българското външно министерство. Информацията предаде телевизия Н1. /БГНЕС

Категории:

Тагове: