Вуелта 2020 без етапи в Нидерландия

Броят на етапите от колоездачната надпревара Вуелта 2020 бе съкратен, съобщиха организаторите, цитирани от испанския ежедневник AS.

По-рано стана известно, че Вуелта, която бе планирана за периода от 14 август до 6 септември, е преместена за по-късен срок заради пандемията от коронавирус.

Заради промяната няма да се състоят първите три етапа от колоездачната надпревара, които трябваше да се проведат на територията на Нидерландия.

"Изменението на графика означаваше промяна в първоначално планираната програма. Внимателно обсъдихме ситуацията с нашите холандски партньори, с които работихме в атмосфера на пълно сътрудничество и стигнахме до един и същи извод - първите три етапа трябва да отпаднат", обясни директорът на престижното състезание Хавиер Гийен. От щаба на нидерландската част на Вуелта допълниха, че промените в датите са направили технически невъзможно провеждането на етапите в Нидерландия. Очаква се заради отмяната на първите три етапа състезанието да стартира в испанския град Ируня на 24 октомври. Вуелта се провежда от 1935 г. и е сред най-авторитетните надпревари заедно с Тур дьо Франс и Джиро д'Италия, които също бяха преместени. Действащ победител в Ла Вуелта е словенецът Примож Роглич. /БГНЕС