Вулгарни антибългарски транспаранти на мач в Битоля

По време на хандбалния мач между отборите на Пелистер /Битоля/ и Вардар /Скопие/ на трибуните в залата имаше огромни цинични и вулгарни транспаранти срещу българите, предаде репортер на БГНЕС.

Въпреки сериозното полицейско присъствие, нито един служител на реда не се опита да премахне, или пък да поиска да бъдат свалени транспарантите. До момента нито една спортна федерация, нито пък министерството на спорта не са осъдили този акт. Няма реакция и от политическите партии, както и от министерството на външните работи на Буяр Османи.

Освен вулгарните надписи върху един от транспарантите пишеше, че "преди 20 г. в Скопие са унищожили Радко" , а днес битолчани спели като... /Радко е първото българско сдружение в РСМ. Радко е един от псевдонимите на Иван Михайлов -бел.ред./.

Начинът и стилистиката на изписването на транспарантите напомня на онези, по който бяха направени антибългарските транспаранти по време на посещението на българската делегация в Битоля при откриването на Културния център „Иван Михайлов“ преди две седмици. /БГНЕС