Вулин: ЦРУ има шпиони в близкото обкръжение на президента Вучич

„Има хора в обкръжението на сръбския президент Александър Вучич, които работят за Централното разузнавателно управление (ЦРУ), и той знае това.“


Това заяви бившият шеф на сръбската Агенция за сигурност и информация (БИА) Александър Вулин.

„Той ще реши дали някога ще кажем цялата истина и какво ще направим по този въпрос. В правителственото обкръжение на президента Вучич има хора, които не работят в интерес на тази страна, а срещу нея. Той ще вземе решение за всяка следваща стъпка, той е много добре информиран, знае много неща още преди нашите служби да му кажат”, каза Вулин пред проправителствената телевизия "Пинк".

Заместник-лидерът на опозиционната Партия на свободата и справедливостта (ПСС) Борко Стефанович реагира на изявлението , като попита защо тези хора, за които Вулин твърди, че работят за ЦРУ, не са арестувани и преследвани.

„Ако Вучич наистина е заобиколен от хора, работещи за ЦРУ и знае това, както твърди Вулин, възникват мното въпроси. Ако знаят, че хора от Сръбската прогресивна партия (СПП) шпионират в полза на ЦРУ, защо не правят нищо по въпроса“, попита Стефанович, цитиран от телевизия N1.

Политикът подчерта, че създаването на психоза и постоянните коментари за война и конфликти от представители на правителството служат единствено за увеличаване на чувството на страх и несигурност у гражданите и за прикриване на факта, че „правителството фалшифицира изборите, че се дави в корупция и че е свързано с мафията". /БГНЕС