Взрив разтърси жилищен блок във Варна

Мощен взрив разтърси жилищен блок във Варна, предаде ккореспондентът на БГНЕС от морския град.

Инцидентът се случи около 4 часа сутринта. Взривът стана в апартамент, в който са живеели 62-годишен мъж и жена, в квартал "Владислав Варненчик". Все още не е ясно от какво се е получила експлозията.

След инцидента е избухнал и пожар, който вече е овладян. Всички живеещи в блока са евакуирани. За щастие няма загинали. Има обаче обгазени хора, които са в болница. 7 възрастни и 4 деца са изведени в лечебните заведения, съобщи по-рано директорът на ОДМВР във Варна Даниел Пашов.

"Благодаря на колегите от пожарната, които много своевременно са реагирали. 11 души са изведени от сградата, тъй като освен взрива, веднага е избухнал и голям пожар в съседните апартаменти. По информация на лекарите една жена има с по-сериозно обгазяване, но към момента е без опасност за живота. Проблемът е, че остава неустановено местопребиваването на една жена, която е живяла в съседния на взрива апартамент и колегите от пожарната и полицията продължават действията си в тази посока. Вероятно не става въпрос за взрив на газова бутилка, тъй като една газова бутилка пожарникарите са свалили от апартамента и тя не изглежда да е взривявана", съобщи кметът на Варна Иван Портних.

Вероятно е съхранявано взривоопасно нещо в апартамента от собственика, който в момента на взрива не е бил вътре, добави той. /БГНЕС