Взривиха дъщерята на Александър Дугин, известен като "мозъкът" на Путин и близък негов съратник

Дъщерята на един от основните съюзници на Владимир Путин е била убита при взрив на кола бомба в Москва.

Александър Дугин - снимка: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=460151816118499&set=pb.100063710530199.-2207520000..&type=3

Според руските медии Даря Дугина е била "взривена на парчета" при "покушение", което е било предназначено за баща ѝ Александър.

По непотвърдени данни тя е шофирала своя Land Cruiser Prado в близост до село Болшие Вязьоми, когато автомобилът внезапно се е взривил.

60-годишният Александър Дугин често е наричан "мозъкът на Путин" или "Распутин" заради близките си отношения с руския президент.

Той е бивш главен редактор на твърдо пропутинската телевизионна мрежа "Царьград" и се смята, че е вдъхновител на продължаващата инвазия в Украйна.

Във видео споделяно в социалните мрежи, главно Туитър, се наблюдава горяща кола, пожарна и множество пожарникари като до тях стои възрастен мъж, който прилича на Александър Дугин, хванал се за главата и разговаря с огнеборците.

Макар да няма официална роля в правителството, се смята, че крайно десният окултен писател оказва влияние върху Путин, особено на неговия пропаганден фронт.

На него се приписва заслугата за даването на нов живот на термина "Новорусия" (Нова Русия), който е възприет от Путин, за да оправдае анексирането на Крим - след като през 2013 и 2014 г. е широко използван от Дугин./БГНЕС