Взривно устройство срещу кортежа на Гешев, няма пострадали

Около 11.45 има инцидент с главния прокурор на пътя между Самоков и София, при инцидента няма пострадали. Нито главният прокурор, нито екипът му, както и други граждани. По случая са вдигнати всички сили за провеждане на мероприятията по изясняване на случая. Това заяви главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, предаде кореспондентът на БГНЕС.


Има представители на място на ГДНП, Жандармерия, ГДБОП край село Ковачевци, Самоковско. Сформиран е щаб с всички служби на МВР, които имат отношение по случая, както и представители на НСО и ДАНС. Утре служебният премиер Донев ще проведе съвещание в Министерски съвет, където ще участва вътрешният министър Иван Демерджиев и службите на МВР, ГДНП, ГДБОП, НСО, ДАНС, Прокуратура. Там информацията ще бъде обобщена и ще се предприемат действия. Ще изпълняваме всички разпореждания, които прокуратурата ще дава по случая. Недопустимо е да има заплаха за живота и здравето на всеки български гражданин, нашите действия ще са категорични за защита живота и здравето, и имуществото на българските граждани, добави Тодоров.

Взривното устройство е било поставено край село Ковачевци, било е задействано и е имало взрив, било е поставено на пътя. Към мястото на инцидента са били изпратени две линейки от Самоков, когато са отишли на мястото е имало дупка в пътя, не е имало пострадали хора.


Граждани, които са пътували по това време в района, казват, че пътят е затворен и в двете посоки. Те са чули взрив, инцидентът е станал между вилна зона Ярема и село Ковачевци.

Гешев е трябвало да пътува за Турция, но в последния момент се е отклонил за събитие на младшите прокурори, съобщава бТВ. Пътувал е в брониран автомобил, с който е бил в Украйна. По него има щети, както и по дървета около пътя. Взривното устройство е избухнало пред кортежа на Гешев. Предполага се, че в него е имало сачми. Проверява се дали е имало теч на информация за промяната на маршрута на главния прокурор. Директорът на Националната следствена служба и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов работи на място. Вътрешният министър също пътува към мястото на инцидента. /БГНЕС